Amerikaanse Chocoladetaart

Als er één land is waar taarten bakken een deel van het nationale erfgoed is dan is het wel Amerika. In de VS heeft elke streek wel z’n eigen typische taartspecialiteit en je vindt ze niet enkel in bakkerijen, in bars en cafés kan je dikwijls ook heerlijk verse zelfgemaakte taarten bestellen. En als je al eens in Amerika op restaurant geweest bent weet je dat ze ook daar vaak een gigantische keuze aan taarten hebben, ook chocoladetaarten. Er worden in veel dorpen en stadjes in Amerika jaarlijkse taartenbakwedstrijden gehouden en er is zelfs een Nationale Taarten Organisatie, een belangengroep die opkomt voor het behoud van de Amerikaanse taartentraditie!

Amerikaanse Chocoladetaart in alle vormen en maten

Eén van die typische taarten die ook bij ons erg populair is is de Amerikaanse chocoladetaart. Nu ja, dé chocoladetaart bestaat eigenlijk niet, er zijn namelijk honderden misschien wel duizenden variëteiten. Wij hebben hier voor jou dan ook de volgens ons beste Amerikaanse chocoladetaarten geselecteerd en verklappen je hoe je deze zelf thuis kunt maken. Sommige van de recepten die je hier kan vinden zijn beroemd in de VS en zijn bekend van kookprogramma’s op televisie bijvoorbeeld. Maar we hebben ook recepten voor Amerikaanse chocoladetaart opgenomen die je nergens anders zult vinden, omdat we ze gekregen hebben van de taartenbakkers zelf. Die geven normaal hun geheimen niet zomaar prijs maar omdat we toch een website zijn die zich op de Nederlandse markt richt wilden ze voor ons wel een uitzondering maken.

Hoe maak je zelf een Amerikaanse chocoladetaart?

Om de typische smaak van een Amerikaanse chocoladetaart zelf eens te ervaren hoef je eigenlijk niets anders te doen dan de recepten die je op deze site vindt nauwkeurig te volgen. We hebben ze allemaal zelf uitgetest dus je mag er zeker van zijn dat als je alle stappen goed volgt en de ingrediënten in de juiste hoeveelheden gebruikt je een geslaagde Amerikaanse chocoladetaart zal bereiden. Lekker zoet, met veel room, luchtig of net niet… We hebben alle mogelijke variëteiten voor jou samengebracht dus aan jou de keuze!

Hoeveel calorieën bevat zo’n typische Amerikaanse chocoladetaart?

Dat is moeilijk te zeggen, de ene taart bevat er natuurlijk veel meer dan de andere. We kunnen wel gerust stellen dat de Amerikaanse chocoladetaart over het algemeen nogal ‘dikmakers’ zijn door de grote hoeveelheden suiker, room en boter die erin gebruikt worden. Maar we hebben ons best gedaan om ook een aanbod aan recepten te brengen voor mensen die op dieet zijn. Deze Amerikaanse chocoladetaarten met extra weinig suiker en boter zijn ook geschikt voor mensen die op hun lijn willen letten, al wil dat niet zeggen dat je ze elke dag op het menu moet zetten natuurlijk!