Chocolade Cheesecake

Deze chocolade cheesecake maakt elke chocolade liefhebber blij. De grote hoeveelheid chocola in deze chocolade cheesecake zal werkelijk iedereen doen smelten van genot. Ook de korst van chocoladekoekjes maakt het tot een verassend geheel. Je haalt makkelijk 12 porties uit deze chocolade cheesecake.

Chocolade Cheesecake



  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Baktijd : 60 minuten
  • Beoordeling 2.83 Sterren - based on 6 review(s)
  • Porties : 12
Voedingswaarde :

Bereidingswijze

  • Vet de springvorm in en beleg de bodem met het bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de boter, kaneel en chocolade koekjes in de foodprocessor en hak / mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Giet het mengsel in de springvorm en verspreid het mengsel over de bodem en tegen de randen van de springvorm (de randen moeten ook geheel bedekt worden).
  • Bedek het geheel met vershoudfolie en stop de vorm voor een half uur in de koelkast, om uit te harden.
  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met bijna kokend water (zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer de chocolade totdat het gesmolten is.
  • Mix de eieren en suiker in een grote kom met een mixer of stand mixer tot het geheel licht en romig is.
  • Voeg de roomkaas toe en mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Spatel vervolgens de gesmolten chocolade, vanille extract en cacaopoeder door het mengsel tot de ingrediënten deels vermengd zijn.
  • Spatel er vervolgens de sour cream door en meng alles nu goed door elkaar.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel in de vorm en maak de bovenkant glad.
  • Bak het geheel in 1 uur of tot het midden van de taart nèt gaar is.
  • Zet vervolgens de oven uit, maar laat de taart in de oven staan. Laat de deur van de oven op een kier staan en laat de taart voor 2 uur of tot de oven geheel afgekoeld is in de oven rusten. (dit voorkomt dat de taart van boven gaat scheuren)
  • Bedek vervolgens de taart met vershoudfolie of stop hem in een taartbox en plaats hem voor 2 uur in de koelkast om uit te harden.
  • Strooi voor het serveren de cacaopoeder over de taart en doe er een grote dot slagroom op.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 beoordelingen, gemiddelde: 2,83 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *