Chocolade pannenkoekentaart

Veel kinderen houden van chocolade én van pannenkoeken. Deze chocolade pannenkoekentaart is een combinatie van deze twee lekkernijen. Omdat je gemakkelijk 16 porties uit deze chocolade pannenkoekentaart haalt, is dit recept bij uitstek geschikt voor een kinderfeestje. Maar natuurlijk is het geen vereiste om kind te zijn om deze verrukkelijke chocolade pannenkoekentaart te verorberen en kan je vast een andere mooie gelegenheid verzinnen om iedereen te doen verbazen met deze mooie chocolade pannenkoekentaart.

Chocolade pannenkoekentaart



  • Bereidingstijd : 40 minuten
  • Baktijd : 02h 00min
  • Beoordeling 4.33 Sterren - based on 3 review(s)
  • Porties : 16
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pannenkoeken:
  • Breng 60 milliliter water op een matig vuur in een steelpan aan de kook. Voeg de blokjes boter één voor één toe en klop na elke toevoeging met een garde tot de boter gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het gesmolten is en zet apart.
  • Klop in een kom van gemiddelde grootte de suiker, bloem en zout doorelkaar.
  • Neem een andere kom van gemiddelde grootte en klop daarin de eieren, melk en vanille-extract met een garde.
  • Giet geleidelijk het melkmengsel bij het bloemmengsel en klop het tot een glad mengsel.
  • Voeg vervolgens het chocolade-botermengsel toe en klop het mengsel glad.
  • Om eventuele klontjes te verwijderen, giet je het mengsel door een fijne zeef in een luchtdichte plastic bak en plaats je het mengsel voor minstens 2 uur, of een hele nacht in de koelkast.
  • Coat een pannenkoekenpan met een doorsnede van 20 centimeter lichtjes met gesmolten boter.
  • Verwarm de pan op een matig vuur tot hij net begint te roken.
  • Haal de pan van het vuur en giet ongeveer 2 eetlepels van het beslag in de pan, terwijl je een ronddraaiende beweging maakt om de bodem van de pan te bedekken.
  • Verlaag het vuur naar middel laag en zet de pan weer op het vuur. Bak de pannenkoek, keer één keer, tot de randen goudbruin zijn en het midden droog is, ongeveer 30 seconden per kant.
  • Leg de pannenkoek op een bord. Herhaal het proces met het resterende beslag en coat de pan met boter waar nodig.
  • De pannenkoeken kunnen afgedekt in de koelkast 1 dag bewaard blijven.
Hazelnootvulling:
  • Klop met een elektrische mixer de suiker, poedersuiker, vanille-extract, zout, Nutella en melk op lage snelheid tot een glad geheel.
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe en klop tot dit door het mengsel opgenomen is.
  • Voeg de Crisco toe en klop 10 tot 12 minuten op de hoogste snelheid tot het volume van het mengsel minstens 50% is toegenomen.
Chocoladeglazuur:
  • Klop de boter in een grote kom op lage snelheid glad, tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Laat de mixer draaien en voeg in vijf à 6 porties de poedersuiker toe. Let erop dat je na elke toevoeging het geheel goed doorkopt tot de poedersuiker volledig opgenomen is.
  • Zet de mixer uit en voeg het vanille-extract, zout en cacao toe en klop het geheel op gemiddelde snelheid tot een glad mengsel.
  • Voeg vervolgens het water toe en klop het geheel in 2 tot 3 minuten tot een licht en luchtig glazuur.
Taart assembleren:
  • Plaats een pannenkoek op een rek bovenop een omrande bakplaat. Smeer ongeveer 3 eetlepels van de hazelnootvulling over de pannenkoek uit.
  • Leg hier een pannenkoek op en smeer hier weer hazelnootvulling over.
  • Herhaal dit proces met ongeveer 32 pannenkoeken, waarbij je eindigt met een pannenkoek op de bovenste laag.
  • Plaats de taart voor ongeveer 15 minuten in de koelkast, tot hij stevig is.
  • Schep 120 milliliter chocoladeganache over de taart en verspreid dit met een spatel naar de randen.
  • Smeer de resterende chocoladeganache langs de zijkanten, zodat deze volledig worden bedekt.
  • Plaats de taart voor ongeveer 20 minuten in de koelkast tot de ganache is uitgehard.
  • Garneer de taart eventueel met een paar hazelnoten.
  • De taart kan 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 beoordelingen, gemiddelde: 4,33 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *