Chocolade pecannoten pie

Chocolade en noten zijn altijd een goede combinatie. Deze chocolade pecannoten pie is vol van smaak, lekker smeuïg en bomvol heerlijke pecannoten. Het is een echte traditionele Amerikaanse chocoladetaart, gemaakt in een glazen vorm en met een mooi gevouwen rand. Lekker met een bolletje vanille ijs of een lekkere kop thee of koffie.

Chocolade pecannoten pie



  • Bereidingstijd : 50 minuten
  • Baktijd : 55 minuten
  • Porties : 6 tot 8
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pie-deeg:
  • Doe de bloem, boter, suiker en het zout in de foodprocessor en pulseer het mengsel tot je grove kruimels hebt.
  • Besprenkel 2 eetlepels ijswater over het mengsel en pulseer tot er vochtige klonten vormen. Voeg eventueel meer theelepels water toe als het mengsel te droog is.
  • Haal het deeg uit de foodprocessor en vorm er een bal van en druk de bal vervolgens plat tot een dikke ronde schijf.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het deeg voor 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 ° C .
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde schijf met een doorsnede van 33 cm.
  • Rol het deeg lichtjes om de deegroller heen en leg het deeg uit over een glazen pie-vorm met een doorsnede van 23 cm.
  • Snijd het deeg wat over de rand hangt af tot een lengte van 2,5 cm en vouw de rand in een decoratieve golvende vorm.
  • Zet apart.
Vulling:
  • Doe de chocolade en de boter in een kleine steelpan met een dikke bodem en roer op een laag vuur tot het gesmolten is.
  • Laat het geheel iets afkoelen.
  • Klop de bruine suiker, de eieren en het zout in een grote kom.
  • Voeg de corn syrup en het chocolademengsel toe en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Verdeel de pecannoten over de ongebakken pie-bodem en giet het mengsel er overheen.
Bak de chocolade pecannoten pie tot de korst goudbruin is en de vulling omhoog komt in ongeveer 55 minuten. Laat de taart op een rek volledig afkoelen  
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *