Chocolade truffels

Een makkelijk, heerlijk en bovendien goedkoop recept zijn de chocolade truffels. Hiernaast zijn ze veel lekkerder en gezonder dan de varianten die u in de supermarkt kan kopen, want zelf maken betekend geen conserveermiddelen.

Het leuke is dat u de smaak van de truffels zelf kan bepalen, want deze hangt af van de smaak van de chocolade die u gaat gebruiken voor de bereiding van de chocolade truffels. Wanneer u  pure chocolade gebruikt dan zullen de truffels wat meer bitter smaken en wanneer u melkchocolade gebruikt dan zullen de truffels natuurlijk wat zoeter smaken. Het leuke is dus dat u zelf de smaak kan afstemmen op uw wensen.

Veel succes met het bereiden van de chocolade truffels!

Chocolade truffels



  • Bereidingstijd : 20 minuten
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de room met de boter in een pannetje. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten.
  • Smelt hier de chocolade in.
  • Laat dit (liefst au bain marie in ijswater) onder regelmatig roeren afkoelen.
  • Als het mengsel begint te stollen kunnen er smaakstoffen aan worden toegevoegd. Als het mengsel wordt verdeeld kun je dus ook meerdere soorten (smaken) truffels maken.
  • Wanneer het stevig is geworden rollen we er truffels van.
  • Deze worden zacht aan de buitenkant, dus ze moeten ergens doorheen gerold worden. Dit kan door: cacaopoeder, fijngehakte nootjes, kaneelpoeder, kokosrasp, etc.
Bron: Kookstudio Pats kitchen
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *