Chocoladetaart uit Boston

Deze chocoladetaart uit Boston bestaat uit twee lagen chocoladecake met daartussen een heerlijk luchtige roomvulling en is afgetopt met dezelfde heerlijke room en chocoladeschaafsel.
Mocht je van een wat intensere vanillesmaak houden, dan kan je het vanille-extract vervangen door vanillepeulen.

Chocoladetaart uit Boston



  • Bereidingstijd : 40 minuten
  • Baktijd : 40 tot 45 minuten
  • Porties : 10 tot 12
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

Cake:
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een bakvorm met een doorsnede van 23 centimeter in en bestuif de bakvorm met bloem en zet apart.
  • Roer in een kom van gemiddelde grootte de droge ingrediënten door elkaar.
  • Klop in een andere kom met een elektrische mixer de suiker en boter in ongeveer vijf minuten licht en luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe, en klop na elke toevoeging goed door (ongeveer 1 minuut).
  • Klop het vanille-extract door het mengsel. Voeg telkens een deel van het bloemmengsel, afgewisseld door een deel melk toe.
  • Klop na elke toevoeging lage snelheid de ingrediënten door het mengsel en klop vervolgens op hoge snelheid nog even 20 seconden extra door.
  • Verspreid het beslag gelijkmatig in de bakvorm.
  • Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar, of tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
  • Laat de cake 10 minuten in de bakvorm staan. Haal vervolgens de cake uit de bakvorm en laat hem op een rek volledig afkoelen voordat je hem horizontaal doormidden snijd.
  Roomvulling:
  • Doe de suiker, zout, vanille en 590 milliliter van de melk in een steelpan en breng op middelmatig vuur aan de kook.
  • Klop ondertussen in een kleine kom de maïzena, bloem, eigelen en resterende melk.
  • Klop drie eetlepels van de hete melk door het eimengsel, om de eieren te temperen (doe dit beetje voor beetje, zodat je de eidooiers niet laat schiften).
  • Giet vervolgens het eimengsel bij de hete melk in de steelpan en breng onder constant roeren aan de kook.
  • Laat het geheel ongeveer 30 seconden doorkoken. Het mengsel zal dan erg dik worden.
  • Haal de pan van het vuur en roer er de vanille en de boter door.
  • Giet de room in een kom, dek af met plastic en plaats de room in de koelkast om af te koelen.
  De taart assembleren:
  • Plaats een laag van de horizontaal door midden gesneden cake op een serveerschaal of taartbord.
  • Spatel de afgekoelde roomvulling over de onderste helft van de taart, net tot de rand (bewaar voldoende room voor een dunne laag bovenop de taart).
  • Leg de bovenste cake laag op de roomvulling en druk de cake laag zachtjes aan, zodat de roomvulling naar de rand geperst wordt. Mocht er room er tussenuit worden geperst, schraap dan de room met een mes weg.
  • Spatel beetje voor beetje de resterende roomvulling over de bovenste taart laag, terwijl je de room naar de rand toe werkt, zodat het via de zijkant van de taart wat naar beneden drupt.
  • Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en serveer.
 
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *