Mini chocoladetulband met pindakaas vulling en chocoladeglazuur

Deze keer een recept met een ingrediënt dat hier in Nederland niet heel erg bekend is: peanut butter chips. Peanut butter chips zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken die Amerikaanse producten verkopen, zowel op internet als in ‘stenen winkels’.  Wanneer je eens met iets aparts voor de dag wil komen, dan is deze mini chocoladetulband met pindakaas vulling zeker een aanrader. De peanut butter chips zijn een leuke verrassing in deze mini chocoladetulband met pindakaas vulling en de chocoladeglazuur erover maakt het tot een feestelijk geheel.

Mini chocoladetulband met pindakaas vulling en chocoladeglazuur



  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Baktijd : 25 minuten
  • Porties : 12
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

Cakes:
  • Klop met een elektrische mixer de bloem samen met de suiker romig.
  • Zeef in een kleine kom de bloem, zout, bakpoeder en baking soda en zet apart.
  • Voeg de eieren een voor een aan het botermengsel toe en klop na iedere toevoeging goed door.
  • Voeg de gesmolten chocolade en vanille-extract toe en mix dit goed door het mengsel.
  • Voeg een deel van het gezeefde bloemmengsel toe, afgewisseld door de melk, en mix goed door.
  • Herhaal dit, tot je eindigt met de melk, en klop het geheel nog even goed door.
  • Vul de tulbandvormen voor de helft met het chocolademengsel.
  • Plaats een aantal peanut butter chips in het midden van het beslag in de tulbanden en giet het resterende beslag over de peanut butter chips.
  • Plaats de mini tulbanden in de oven en bak ze in 18 tot 20 minuten gaar.
  • Haal de mini tulbanden uit de oven en laat ze enkele minuten in hun vormen afkoelen.
  • Keer de mini tulbanden op een rek en laat ze daar geheel afkoelen.
Glazuur:
  • Keer de mini tulbanden op een rek en laat ze daar geheel afkoelen.
  • Giet het glazuur over alle mini tulbandjes, laat het glazuur uitharden en serveer.
* De peanut butter chips kan je eventueel vervangen door witte chocolade druppels.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *