Pure Chocoladetaart

De eenvoudigste recepten zijn vaak de beste, dat bewijst deze pure chocoladetaart met pure chocolade. Ze is niet overdreven zoet maar combineert de licht bittere smaak van pure chocolade perfect met de juiste hoeveelheid suiker zodat iedereen deze lekkernij wel zal kunnen smaken op je volgende feestje!

Pure Chocoladetaart



  • Bereidingstijd : 45 minuten
  • Baktijd : 01h 10min
  • Beoordeling 1 Sterren - based on 1 review(s)
  • Porties : 10
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm.
  • Zet een pan met een laag water op het vuur en breng dit lichtjes aan de kook.
  • Plaats een hittebestendige kom met de boter, de bittere en pure chocolade bovenop de pan en smelt dit al roerend.
  • Klop met een mixer op hoge snelheid de eieren en zout in een hoge kom tot het een dikke consistentie heeft en bleek van kleur is.
  • Klop geleidelijk de fijne kristalsuiker en basterdsuiker door het mengsel tot het geheel luchtig wordt en zich in volume verdubbeld heeft, in ongeveer 5 minuten.
  • Klop de cognac, rum of sterke koffie door het mengsel.
  • Roer met behulp van een spatel het gesmolten chocolademengsel door het beslag heen.
  • Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
  • Bak de taart tot hij mooi gerezen is en een satéprikker schoon uit het midden van de taart komt, in ongeveer 30 tot 35 minuten.
  • Zet de taart op een rek en laat het 10 minuten in de vorm af te koelen.
  • Verwijder de zijkanten van de springvorm en laat de taart bij kamertemperatuur afkoelen.
  • Bestuif de bovenkant van de taart met de poedersuiker.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 beoordelingen, gemiddelde: 1,00 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *