Schwarzwälder Kirschtorte

De Schwarzwälder Kirschtorte is dé klassieker onder de taarten. Het is écht een feesttaart en bekend bij nagenoeg alle mensen over de wereld. De Schwarzwälder Kirschtorte oogt geweldig en smaakt werkelijk verrukkelijk! Deze Schwarzwälder Kirschtorte bestaat uit 3 heerlijke lagen biscuit, bestreken met Kirsch siroop en gevuld met een kersenvulling om je vingers bij af te likken. Dit recept is ideaal wanneer je veel gasten verwacht, want het aantal porties wat je uit deze Schwarzwälder Kirschtorte kan halen is vrij groot.

Schwarzwälder Kirschtorte



  • Bereidingstijd : 01h 15min
  • Baktijd : 45 minuten
  • Porties : 10
Voedingswaarde :

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een springvorm van 24cm in en beleg de bodem met bakpapier. Vet vervolgens het bakpapier in en zet de springvorm apart.
  • Zet een pan met een laag water op het vuur en breng aan de kook. Plaats hierop een kom met de eierdooiers, eieren en suiker en klop deze tot het mengsel een temperatuur van 48 graden heeft bereikt. Haal de kom van het vuur en blijf het mengsel kloppen totdat de consistentie dik en luchtig is. Het mengsel moet ongeveer 4 tot 5 keer in omvang toenemen en moet bleek van kleur zijn.
  • Spatel de gezeefde bloem, tarwemeel en cacaopoeder door het mengsel, giet het in de voorbereide springvorm en strijk voorzichtig met een rubberen spatel glad. Bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar of tot een satéprikker schoon uit het midden van het biscuit komt. Keer het biscuit op een rooster en snijd een aantal openingen in het bakpapier, zodat de stoom kan verdampen. Laat gedurende 24 uur het omgekeerde biscuit met rust.
  • Meng 2 eetlepels kirsch, 1 ½ eetlepel suiker en de maïzena in een kleine kom. Voeg een snufje kaneel en het snufje citroenschil toe en roer door het mengsel heen. Breng in een kleine steelpan de resterende 4 eetlepels Kirsch. Verlaag het vuur tot middelhoog, voeg het suikermengsel toe en roer het geheel. Voeg de kersen toe, roer en verwarm het geheel goed door. Haal van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen.
  • Snijd het biscuit in 3 lagen.  Spreid de gesmolten melkchocolade gelijkmatig over de onderste laag, en zet deze in de koelkast om af te koelen licht uit te harden. Maak ondertussen de slagroom en de siroop.
  • Klop de slagroom, de resterende 2 eetlepels suiker en vanillesuiker. Als je niet de beschikking over vanillesuiker hebt, kan je in plaats daarvan 1 eetlepel suiker met een theelepel vanille-extract gebruiken. Begin eerst langzaam met het kloppen van de slagroom en voer vervolgens het tempo op. Hierdoor zal je een mooie luchtige slagroom krijgen. Blijf kloppen tot je een mooi licht en luchtig geheel hebt bereikt.
  • Doe voor de siroop het water en de suiker in een kleine steelpan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Wanneer het mengsel kookt en de suiker volledig is opgelost, haal je de pan van het vuur en voeg je de Kirsch toe en roer je dit door de siroop.
  • Haal de met chocolade bedekt basis laag uit de koelkast en bestrijk met de siroop.  Spreid ongeveer de helft van het vulling mengsel en vervolgens een kwart van de opgeklopte slagroom over de eerste laag. Herhaal dit voor elke laag. Plaats de derde biscuit laag bovenop, strijk het in met de siroop en bedek met de slagroom. Verdeel de resterende slagroom rond de zijkant van de taart en garneer de zijkant met de hagelslag. Versier de bovenkant van de taart met de chocolade krullen en de extra kersen.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *