Witte chocolade kokostaart

Deze witte chocolade kokostaart is heerlijk voor de lente en de zomer. De witte chocolade kokostaart bestaat uit heerlijk zachte cake, gevuld en afgestreken met een crème van witte chocolade. Dankzij de kokos op deze taart waan je jezelf voor even op een tropisch eiland.

Witte chocolade kokostaart



  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Baktijd : 35 minuten
  • Porties : 16
Voedingswaarde :

Ingrediënten

Bereidingswijze

Cakes:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee ronde bakvormen met een doorsnede van 23 cm in.
  • Klop de boter en de suiker in een grote mengkom in 3 tot 5 minuten met een mixer tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop ze na elke toevoeging goed door het boter-suikermengsel.
  • Voeg de gesmolten witte chocolade en vanille-extract toe en klop dit door het mengsel.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvormen en bak de cakes in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar, of tot wanneer een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
  Witte chocolade crème:
  • Klop de boter en de roomkaas op voor 1 tot 2 minuten gemiddelde snelheid.
  • Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe en mix de ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg de poedersuiker toe en klop tot het geheel tot een glad mengsel.
  Taart  assembleren:
  • Leg een cake laag op een presenteerschaal of taartbord en bestrijk de bovenkant van de cake met 375 milliliter van het glazuur.
  • Leg de tweede cake laag er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met het glazuur.
  • Strooi de kokosvlokken over de bovenkant en breng ook kokos aan zijkant van de taart aan.
 
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog niet beoordeeld)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *