ONS RECEPT

Mini chocoladetulband met pindakaas vulling en chocoladeglazuur

Chocolate bundt cake with chocolate ganache icing

Beschrijving

Deze keer een recept met een ingrediënt dat hier in Nederland niet heel erg bekend is: peanut butter chips. Peanut butter chips zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken die Amerikaanse producten verkopen, zowel op internet als in ‘stenen winkels’. Wanneer je eens met iets aparts voor de dag wil komen, dan is deze mini chocoladetulband met pindakaas vulling zeker een aanrader. De peanut butter chips zijn een leuke verrassing in deze mini chocoladetulband met pindakaas vulling en de chocoladeglazuur erover maakt het tot een feestelijk geheel.

ingrediënten 

Cakes

  • Suiker – 350 gram
  • Bloem – 250 gram
  • Boter – 113 gram
  • Volle melk – 295 milliliter
  • Baking soda – 1 theelepel
  • Bakpoeder – 1 theelepel
  • Eieren – 2
  • Vanille-extract – 1 theelepel
  • Peanut butter chips* – 115 gram
  • Pure chocolade, gesmolten – 113 gram

Glazuur

  • Poedersuiker – 120 gram
  • Cacao – 37 gram
  • Volle melk – 2 tot 3 eetlepels
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Baktijd : 25 minuten
  • Porties : 12

Bereidingswijze

Cakes

  1. Klop met een mixer de bloem samen met de suiker romig.
  2. Zeef in een kleine kom de bloem, zout, bakpoeder en baking soda en zet apart.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het botermengsel toe en na elk ingredieënt goed doorkloppen.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en vanille-extract toe en mix dit goed door het mengsel.
  5. Voeg een deel van het gezeefde bloemmengsel toe, afgewisseld door de melk, en mix goed door.
  6. Herhaal dit, tot je eindigt met de melk, en klop het geheel nog even goed door.
  7. Vul de tulbandvormen voor de helft met het chocolademengsel.
  8. Plaats een aantal peanut butter chips in het midden van het beslag in de tulbanden en giet het resterende beslag over de peanut butter chips.
  9. Plaats de mini tulbanden in de oven en bak ze in 18 tot 20 minuten gaar.
  10. Haal de mini tulbanden uit de oven en laat ze enkele minuten in hun vormen afkoelen.
  11. Keer de mini tulbanden op een rek en laat ze daar geheel afkoelen.

Glazuur

  1. Keer de mini tulbanden op een rek en laat ze daar geheel afkoelen.
  2. Giet het glazuur over alle mini tulbandjes, laat het glazuur uitharden en serveer.

* De peanut butter chips kan je eventueel vervangen door witte chocolade druppels.

Chocolade taarten

Voorgestelde recepten