ONS RECEPT
Chocolade Mousse Taart
Beschrijving
Deze luchtige taart combineert een stevige chocoladetaartbodem met een rijke, luchtige mousse van pure chocolade en slagroom. De perfecte mix van licht en vol van smaak!
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 150 ml melk
Voor de chocolade mousse:
- 200 g pure chocolade, gehakt
- 300 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm van ca. 23 cm in.
- Taartbodem maken:
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
- In een andere kom, klop de boter en suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg afwisselend de droge ingrediënten en melk toe. Meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Chocolademousse maken:
- Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
- Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
- Taart opbouwen:
- Snijd de cake horizontaal doormidden. Smeer de mousse tussen de lagen en bovenop de taart.
- Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Tip: Garneer met chocoladekrullen of cacao voor een verfijnde look.