ONS RECEPT

Oreo Chocoladetaart

Black forest cake, Schwarzwald pie choco, cherry

Beschrijving

Een combinatie van chocoladecake en Oreokoekjes, met een romige Oreo-vulling en een rijke chocoladeganache bovenop. Een droom voor Oreo-liefhebbers!

Ingrediënten

Voor de chocoladecake:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de Oreo-vulling:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g slagroom
  • 100 g poedersuiker
  • 10 Oreo-koekjes, fijngemalen

Voor de chocoladeganache:

  • 200 g pure chocolade
  • 150 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet twee ronde bakvormen van 20 cm in.
  2. Chocoladecake maken:
    • Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
    • Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom.
    • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een glad beslag.
    • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 25-30 minuten. Laat volledig afkoelen.
  3. Oreo-vulling maken: Klop de mascarpone, slagroom en poedersuiker samen tot een stevige crème. Voeg de fijngemalen Oreo-koekjes toe en meng goed.
  4. Chocoladeganache maken: Verhit de slagroom tot bijna kookpunt en giet deze over de gehakte chocolade. Roer tot een gladde ganache.
  5. Taart opbouwen: Smeer een laag Oreo-vulling tussen de twee cakes en giet de chocoladeganache over de bovenkant van de taart.

Tip: Versier de taart met extra Oreo-koekjes voor een extra traktatie!

Chocolade taarten

Voorgestelde recepten