ONS RECEPT
Chocolade en Baileys Taart
Beschrijving
Deze volwassen chocoladetaart heeft een scheutje Baileys-likeur in de vulling en glazuur. Het is een perfecte keuze voor feestelijke gelegenheden.
Ingrediënten
Voor de chocoladecake:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 150 ml Baileys
- 150 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de Baileys-glazuur:
- 200 g poedersuiker
- 2 eetlepels Baileys
- 50 g boter
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in.
- Chocoladecake maken:
- Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom.
- Klop de eieren, Baileys, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Laat de cake afkoelen.
- Baileys-glazuur maken: Meng de poedersuiker, Baileys en boter in een kom tot een glad glazuur.
- Taart opbouwen: Smeer de Baileys-glazuur over de afgekoelde taart en laat opstijven.
Tip: Garneer met chocoladevlokken of een scheutje extra Baileys voor een extra feestelijk effect.