ONS RECEPT

Chocolade en Baileys Taart

Chocolate bundt cake

Beschrijving

Deze volwassen chocoladetaart heeft een scheutje Baileys-likeur in de vulling en glazuur. Het is een perfecte keuze voor feestelijke gelegenheden.

Ingrediënten

Voor de chocoladecake:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml Baileys
  • 150 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de Baileys-glazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 2 eetlepels Baileys
  • 50 g boter

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in.
  2. Chocoladecake maken:
    • Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom.
    • Klop de eieren, Baileys, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom.
    • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door.
    • Giet het beslag in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Laat de cake afkoelen.
  3. Baileys-glazuur maken: Meng de poedersuiker, Baileys en boter in een kom tot een glad glazuur.
  4. Taart opbouwen: Smeer de Baileys-glazuur over de afgekoelde taart en laat opstijven.

Tip: Garneer met chocoladevlokken of een scheutje extra Baileys voor een extra feestelijk effect.

Chocolade taarten

VOORGESTELDE RECEPTEN