ONS RECEPT
Chocolade Banaan Taart
Beschrijving
Een heerlijke, smeuïge chocoladetaart met geprakte banaan in het beslag voor een natuurlijke zoetheid en een zachte textuur. Afgewerkt met een chocoladeglazuur.
Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladeglazuur:
- 100 g pure chocolade
- 50 ml slagroom
- 25 g boter
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde bakvorm van 20 cm in.
- Chocoladetaart maken:
- Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda, zout en suiker in een kom.
- Voeg de geprakte bananen, eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed door.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak 30-35 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
- Chocoladeglazuur maken: Smelt de chocolade met slagroom en boter in een hittebestendige kom. Roer tot het mengsel glad is.
- Taart afwerken: Giet de chocoladeglazuur over de afgekoelde taart en laat opstijven.
Tip: Garneer met plakjes banaan voor een extra mooie presentatie!