ONS RECEPT

Chocolade en Kokos Taart

Chocolate Cake

Beschrijving

Deze taart bevat een chocoladecake met geraspte kokos en een romige kokosvulling. Het doet denken aan de smaak van een Bounty-reep!

Ingrediënten

Voor de chocoladecake:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g geraspte kokos

Voor de kokosvulling:

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g kokosrasp
  • 100 g poedersuiker

Voor de kokosganache:

  • 150 g witte chocolade
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Chocoladecake maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Voeg de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed. Voeg de geraspte kokos toe en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat volledig afkoelen.
  3. Kokosvulling maken: Meng de kokosmelk, kokosrasp en poedersuiker in een kom. Zet een beetje apart voor de vulling.
  4. Kokosganache maken: Smelt de witte chocolade met de slagroom totdat het een gladde ganache is.
  5. Taart opbouwen: Snijd de afgekoelde cake in twee gelijke lagen. Smeer de kokosvulling tussen de lagen en dek de taart af met de kokosganache.

Tip: Versier met extra kokosrasp voor een tropische uitstraling.

Chocolade taarten

VOORGESTELDE RECEPTEN