ONS RECEPT
Mexicaanse Chocoladetaart
Beschrijving
Een pittige chocoladetaart met een vleugje kaneel en chili, geïnspireerd op de smaken van Mexicaanse warme chocolade.
Ingrediënten
Voor de chocoladetaart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen chilipeper (pas aan naar smaak)
Voor de chocoladeglazuur:
- 200 g pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, suiker, kaneel en chili in een kom. Klop de eieren, melk en gesmolten boter in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
- Chocoladeglazuur maken: Smelt de pure chocolade en slagroom samen in een kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Voeg de kaneel toe en meng goed.
- Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Bedek de taart met de chocoladeglazuur en serveer met een snufje extra chilipeper voor een pittige kick.