ONS RECEPT
Chocolade Brownietaart
Beschrijving
Een taartversie van de klassieke brownie: chewy, rijk en vol van smaak. De bovenkant is licht krokant, terwijl de binnenkant heerlijk smeuïg is. Perfect voor wie van de rijke, fudgy textuur van een brownie houdt.
Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 g pure chocolade, gehakt
- 150 g boter
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g bloem
- 1/4 theelepel zout
- 100 g walnoten of pecannoten (optioneel)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
- Browniebeslag maken:
- Smelt de pure chocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met heet water (au bain-marie) of in de magnetron. Roer goed door tot het mengsel volledig gesmolten en glad is.
- Klop de suiker door het gesmolten chocolademengsel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Zeef de bloem en zout boven het mengsel en meng alles goed door elkaar.
- Voeg, indien gewenst, de gehakte walnoten of pecannoten toe.
- Bakken: Giet het beslag in de bakvorm en bak 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er met een paar kruimels uitkomt (de brownies moeten stevig zijn aan de buitenkant, maar nog een beetje smeuïg van binnen).
- Serveren: Laat de brownie-taart afkoelen voordat je deze in vierkante stukken snijdt.
Tip: Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een decadente traktatie!