ONS RECEPT
Chocolade Courgette Taart
Beschrijving
Een lichte, vochtige chocoladetaart waarbij geraspte courgette zorgt voor extra smeuïgheid. Een slimme manier om groenten in een dessert te verwerken!
Ingrediënten
Voor de chocoladetaart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 g geraspte courgette (uitgelekt)
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
Voor de chocoladeglazuur:
- 100 g pure chocolade
- 50 ml slagroom
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, suiker, kaneel en eieren in een kom. Voeg de gesmolten boter, geraspte courgette en vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar en bak 25-30 minuten. Laat de taart volledig afkoelen.
- Chocoladeglazuur maken: Smelt de pure chocolade en slagroom samen in een kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Meng goed tot een gladde glazuur.
- Taart afwerken: Bedek de afgekoelde taart met de chocoladeglazuur en laat het even opstijven.