ONS RECEPT
Chocolade en Karamel Taart
Beschrijving
Een heerlijke combinatie van rijke chocoladecake en zelfgemaakte gezouten karamel, met lagen die afwisselen tussen cake en karamelvulling.
Ingrediënten
Voor de chocoladecake:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 150 ml melk
Voor de gezouten karamel:
- 200 g suiker
- 80 ml water
- 120 ml slagroom
- 50 g boter
- 1 theelepel zeezout
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet twee bakvormen van 20 cm in.
- Chocoladecake maken:
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.
- In een andere kom, klop de boter en suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg afwisselend droge ingrediënten en melk toe. Meng tot een glad beslag.
- Verdeel over de vormen en bak 30-35 minuten. Laat afkoelen.
- Gezouten karamel maken:
- Verwarm suiker en water tot een goudbruine kleur.
- Voeg slagroom toe, roer door, voeg dan boter en zout toe.
- Taart opbouwen: Wissel lagen cake en karamel af, eindig met karamel bovenop.
Tip: Garneer met zeezoutvlokken.