ONS RECEPT

Chocolade en Karamel Taart

Cream chocolate cake isolated on white

Beschrijving

Een heerlijke combinatie van rijke chocoladecake en zelfgemaakte gezouten karamel, met lagen die afwisselen tussen cake en karamelvulling.

Ingrediënten

Voor de chocoladecake:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 150 ml melk

Voor de gezouten karamel:

  • 200 g suiker
  • 80 ml water
  • 120 ml slagroom
  • 50 g boter
  • 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet twee bakvormen van 20 cm in.
  2. Chocoladecake maken:
    • Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom.
    • In een andere kom, klop de boter en suiker romig.
    • Voeg één voor één de eieren toe.
    • Voeg afwisselend droge ingrediënten en melk toe. Meng tot een glad beslag.
    • Verdeel over de vormen en bak 30-35 minuten. Laat afkoelen.
  3. Gezouten karamel maken:
    • Verwarm suiker en water tot een goudbruine kleur.
    • Voeg slagroom toe, roer door, voeg dan boter en zout toe.
  4. Taart opbouwen: Wissel lagen cake en karamel af, eindig met karamel bovenop.

Tip: Garneer met zeezoutvlokken.

Chocolade taarten

VOORGESTELDE RECEPTEN