ONS RECEPT
Chocolade en Kokos Taart
Beschrijving
Deze taart bevat een chocoladecake met geraspte kokos en een romige kokosvulling. Het doet denken aan de smaak van een Bounty-reep!
Ingrediënten
Voor de chocoladecake:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g geraspte kokos
Voor de kokosvulling:
- 400 ml kokosmelk
- 200 g kokosrasp
- 100 g poedersuiker
Voor de kokosganache:
- 150 g witte chocolade
- 50 ml slagroom
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Chocoladecake maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Voeg de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed. Voeg de geraspte kokos toe en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat volledig afkoelen.
- Kokosvulling maken: Meng de kokosmelk, kokosrasp en poedersuiker in een kom. Zet een beetje apart voor de vulling.
- Kokosganache maken: Smelt de witte chocolade met de slagroom totdat het een gladde ganache is.
- Taart opbouwen: Snijd de afgekoelde cake in twee gelijke lagen. Smeer de kokosvulling tussen de lagen en dek de taart af met de kokosganache.
Tip: Versier met extra kokosrasp voor een tropische uitstraling.