ONS RECEPT
Chocolade en Pistache Taart
Beschrijving
Deze taart bevat stukjes pistache en een rijke chocoladevulling, afgemaakt met een dun laagje pistachecrème en gehakte pistachenoten voor een luxe en notige smaak.
Ingrediënten
Voor de chocoladetaart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 100 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de pistachecrème:
- 150 g pistachepasta (verkrijgbaar in winkels)
- 200 g mascarpone
- 100 ml slagroom
- 100 g poedersuiker
Voor de afwerking:
- 50 g gehakte pistachenoten
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Voeg de eieren, melk, gesmolten boter, pistachenoten en vanille-extract toe en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
- Pistachecrème maken: Klop de mascarpone, pistachepasta, slagroom en poedersuiker tot een luchtige crème.
- Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Smeer de pistachecrème tussen de lagen en bedek de taart met de resterende pistachecrème. Garneer met gehakte pistachenoten.