ONS RECEPT
Chocolade Mokka Mousse Taart
Beschrijving
Een luchtige mokkamousse bovenop een dunne laag chocoladecake, omhuld met een dunne laag pure chocoladeglazuur. Deze taart is perfect voor koffieliefhebbers.
Ingrediënten
Voor de chocoladetaart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de mokkamousse:
- 200 g pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels instant espressopoeder
- 50 g poedersuiker
Voor de chocoladeglazuur:
- 100 g pure chocolade
- 50 ml slagroom
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
- Mokkamousse maken: Smelt de pure chocolade au bain-marie. Klop de slagroom stijf en meng het espressopoeder met poedersuiker in een klein beetje warm water tot het is opgelost. Meng dit met de slagroom en vouw vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
- Chocoladeglazuur maken: Smelt de pure chocolade en slagroom samen op laag vuur tot een gladde glazuur.
- Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Breng de mokkamousse aan tussen de lagen en bedek de bovenkant met een dunne laag chocoladeglazuur.