ONS RECEPT

Chocolade Pindakaas Taart

Chocolate chip cookie pound cake made in a tube pan

Beschrijving

Deze taart is een heerlijke combinatie van chocolade en pindakaas, met lagen chocoladecake en een romige pindakaasvulling. De taart wordt afgemaakt met pinda’s voor een extra crunch.

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de pindakaasvulling:

  • 200 g pindakaas (romig of crunchy naar voorkeur)
  • 100 g poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de afwerking:

  • 50 g gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 100 g pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
  3. Pindakaasvulling maken: Klop de slagroom stijf. Meng de pindakaas, poedersuiker en vanille-extract in een aparte kom. Vouw de slagroom voorzichtig door het pindakaasmengsel tot een luchtige vulling.
  4. Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Breng een royale laag pindakaasvulling aan tussen de lagen en bedek de bovenkant met de resterende vulling.
  5. Afwerking: Smelt de pure chocolade en giet dit over de taart. Bestrooi de bovenkant met gehakte pinda’s voor extra crunch.

Chocolade taarten

VOORGESTELDE RECEPTEN