ONS RECEPT

Chocolade Speculaas Taart

Chocolate chip cookie pound cake made in a tube pan

Beschrijving

Een heerlijke winterse chocoladetaart met speculaaskruiden en een romige speculaasvulling. Perfect voor de feestdagen.

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Voor de speculaasvulling:

  • 200 g speculaasbrokken
  • 200 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g boter

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, suiker en speculaaskruiden in een kom. Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
  3. Speculaasvulling maken: Meng de roomkaas, poedersuiker, boter en speculaasbrokken in een kom tot een romige vulling.
  4. Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Breng de speculaasvulling tussen de lagen en bedek de bovenkant met de rest van de vulling.

Chocolade taarten

VOORGESTELDE RECEPTEN