ONS RECEPT
Chocolade Speculaas Taart
Beschrijving
Een heerlijke winterse chocoladetaart met speculaaskruiden en een romige speculaasvulling. Perfect voor de feestdagen.
Ingrediënten
Voor de chocoladetaart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel speculaaskruiden
Voor de speculaasvulling:
- 200 g speculaasbrokken
- 200 g roomkaas
- 100 g poedersuiker
- 50 g boter
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Chocoladetaart maken: Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout, suiker en speculaaskruiden in een kom. Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door. Bak 25-30 minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
- Speculaasvulling maken: Meng de roomkaas, poedersuiker, boter en speculaasbrokken in een kom tot een romige vulling.
- Taart opbouwen: Snijd de cakes in twee gelijke lagen. Breng de speculaasvulling tussen de lagen en bedek de bovenkant met de rest van de vulling.