ONS RECEPT
Chocolade Tiramisu Taart
Beschrijving
Een twist op de klassieke tiramisu, met een luchtige chocoladecake als basis. De taart is doordrenkt met koffie en omhuld met een romige mascarponevulling, bestrooid met cacaopoeder.
Ingrediënten
Voor de chocoladecake:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de tiramisuvulling:
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 100 g poedersuiker
- 2 eetlepels sterke koffie, afgekoeld
- 1 eetlepel amaretto (optioneel)
Voor de koffie-siroop:
- 150 ml sterke koffie
- 50 g suiker
Om af te werken:
- Cacaopoeder
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
- Chocoladecake maken:
- Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
- Klop de eieren, melk, gesmolten boter en vanille-extract in een andere kom.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng goed door.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak 25-30 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
- Koffie-siroop maken: Meng de warme koffie met de suiker totdat het is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
- Tiramisuvulling maken: Klop de mascarpone, slagroom en poedersuiker tot een stevige, luchtige vulling. Voeg de afgekoelde koffie en amaretto (optioneel) toe en meng goed.
- Taart opbouwen: Snijd de afgekoelde cake in twee gelijke lagen. Bestrijk de onderste laag met de koffie-siroop. Verdeel de mascarponevulling over de eerste laag, leg de tweede laag cake er bovenop en herhaal. Eindig met een dikke laag mascarponevulling bovenop.
- Afwerking: Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder.
Tip: Zet de taart voor minimaal 2 uur in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.