ONS RECEPT
Chocolade walnotencake
Beschrijving
Dit Chocolade walnotencake recept is een heerlijk voorbeeld van de combinatie van chocolade met walnoten. Let op dat het recept uit 3 onderdelen bestaat namelijk de taart zelf, de vulling en de garnering.
Ingrediënten
- Gepelde walnoten – 150 gram
- Bloem – 150 gram
- Eieren – 6 stuks
- Suiker – 175 gram
- Boter – 90 gram
Vulling
- Witte gelatine – 5 blaadjes
- Eierdooiers – 4
- Suiker – 125 gram
- Melk – 0,25 liter
- Cacaopoeder – 40 gram
- Slagroom – 0,25 liter
Garnering
- Slagroom – 0,25 liter
- Pure chocolade – 250 gram
- Gepelde walnoten – 50 gram
- Bereidingstijd : 60 minuten
- Beoordeling 2.5 Sterren – based on 4 review(s)
- Porties : 12
Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 175°C.
- Walnoten fijnhakken in kleine stukjes.
- De bloem zeven.
- De eieren en de suiker in de kom doen en deze in een pan met kokend water plaatsen.
- Met de mixer de suiker en eieren in ongeveer 10 minuten licht kloppen tot het romig word.
- Smelten van de boter.
- Nu 100 gram van de gehakte walnoten en de bloem voorzichtig bij het eimengsel scheppen.
- De bakvorm invetten en bestrooien met bloem.
- Beslag overscheppen in de vorm en de cake in het midden van de oven zetten in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken. 10 Minuten laten afkoelen.
- De cake uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.
- De wanden en bodem bekleden met de plakken cake.
- In koud water de gelatine ongeveer 5 minuten weken.
- De suiker en de eierdooiers kloppen tot schuim.
- Verhitten van de melk en wat melk bij het eimengsel toevoegen. Nu het restant van het eimengsel bij de rest van de melk toevoegen.
- Roer tot er een lichtgebonden vla ontstaat. Laat het niet koken!
- Gelatine uitknijpen en in de hete vla oplossen.
- Verdeel de vla over twee kommen. Roer door de ene helft de cacaopoeder.
- Zet de kommen in een bak met koud water om te laten afkoelen. De slagroom net niet stijfkloppen. Wanneer de vla lobbig beginnen te worden kun je de slagroom er overheen verdelen en voorzichtig erdoor scheppen.
- Schep de helft van de witte val in de vorm en strijk deze glad. Van de bruine mousse de helft erover verdelen en nog een keer herhalen met de rest van de vla’s. Dek het geheel af met cake plakken en laat het twee uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de chocolade en de slagroom tot het gesmolten is.
- Laat het geheel afkoelen in de koelkast voor één uur zodat het stevig word. Klop dit mengsel met de mixer tot het luchtig is. Neem de cake uit de vorm en bestrijk deze met chocolade room. Bewaar de cake in de koelkast.
- Plaats de cake op een schaal en garneer deze met de rest van de walnoten.