Chocoladetaart maken

Zelf een chocoladetaart maken is niet enkel een leuk idee om je kinderen te verrassen, het is ook een erg leuk en origineel cadeau voor een feestje met vrienden of op het werk bijvoorbeeld. Bovendien hoeft een chocoladetaart maken helemaal niet moeilijk te zijn of heel veel tijd te kosten. Je kan je taart zo geraffineerd of eenvoudig maken als je zelf wil. Helemaal fijn is dat als je zelf een taart bakt je er ook een persoonlijke toets aan kan geven door bijvoorbeeld een tekening of gelukwensen aan te brengen in de taart. Wij laten je op deze site alvast een heleboel inspiratie op doen, aan jou om er daarna in de keuken mee aan de slag te gaan.

Tips voor zelf chocoladetaart maken

Hieronder geven we je alvast enkele tips die je zeker kan gebruiken als je nog niet veel ervaring hebt met het maken van taarten in het algemeen en chocoladetaarten in het bijzonder. Een goede voorbereiding is immers het halve werk zo gaat het gezegde en als je volgende richtlijnen in het achterhoofd houdt dan kan je chocoladetaart bijna niet anders dan een succes worden!

De ingrediënten voor een chocoladetaart

  • Deze moeten altijd bijzonder nauwkeurig afgewogen worden. Een precieze keukenweegschaal is dan ook echt noodzakelijk.
  • Let bij de recepten altijd goed op welk deeg je moet gebruiken, er bestaan verschillende types.
  • Gebruik zowel de eieren als de boter op kamertemperatuur, denk er dus aan deze al op voorhand uit de koelkast te halen.

Het bakken van een chocoladetaart

Om een chocoladetaart of eender welke andere taart te gaan bakken moet je bijna altijd je oven eerst voorverwarmen. Controleer altijd even of je bakvorm wel groot genoeg is volgens wat het recept vereist.
Je kiest best voor blinkende metalen bakvormen, deze werken het beste om taarten te bakken. Als je enkel zwarte anti-aanbak of glazen taartvormen hebt kan je deze natuurlijk gebruiken maar zet je best je oven 25° lager want dit soort pannen absorberen veel warmte. Je zal in zowat elk recept voor chocoladetaarten zien dat je de taartvorm goed moet invetten met boter. Plaats de taartvorm mooi in het midden van de oven zodat de temperatuur gelijk verdeeld is. Om te weten of je chocoladetaart klaar is controleer je 5 tot 10 minuten voor het einde van de baktijd door met een tandenprikker in het midden van de taart te prikken. Is ze nog vochtig dan bak je ze langer, komen er enkel droge kruimels uit dan is ze klaar!
Je laat je chocoladetaart best eerst 10 minuten in de taartvorm afkoelen. Daarna haal je ze eruit en zet ze op een rooster. Vooraleer je eventueel met glazuur gaat werken moet je taart volledig afgekoeld zijn. Borstel eventuele losse kruimels eraf.
Zo met deze chocoladetaart maken tips ben je nu helemaal klaar om er zelf aan te beginnen. Ga dus eens kijken op onze receptenpagina’s met recepten voor het zelf maken van een chocoladetaart en we wensen je veel succes in de keuken!

Advertenties

Willekeurige recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders