ONS RECEPT

Klassieke Amerikaanse chocoladetaart

chocolate and blackcurrant cake

Beschrijving

Dit is een echt klassieke Amerikaanse chocoladetaart die uit laagjes bestaat. Deze klassieke Amerikaanse chocoladetaart is heerlijk smeuïg, met een volle chocoladesmaak en in een handomdraai te bereiden. Deze klassieke Amerikaanse chocoladetaart is komt het best tot zijn recht wanneer je hem één dag voor het op dienen bereid.

Ingrediënten 

Taart

  • Bloem – 256 gram
  • Baking soda – 2 theelepels
  • Suiker – 400 gram
  • Bakpoeder – 2 theelepels
  • Ongezouten boter – 6 eetlepels
  • Vanille-extract – 1 theelepel
  • Ongezoete chocolade – 4 gram
  • Zout – 1 theelepel
  • 2 eieren, losgeklopt

Chocolade glazuur

  • Suiker – 300 gram
  • Slagroom – 300 ml
  • Ongezouten boter – 113 gram plus 2 eetlepels
  • Ongezoete chocolade – 6 gram
  • Vanille-extract – 1 ½ theelepel
  • Snufje zout
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Baktijd : 25 minuten
  • Beoordeling 3 Sterren – based on 2 review(s)
  • Porties : 8 tot 12

Bereidingswijze

Taart

  1. Verwarm de oven voor op 175° C. Beboter en bestuif twee ronde bakvormen van 20 bij 4 cm en beleg de bodems van de bakvormen met vetvrij bakpapier.
  2. Zeef boven een middelgrote kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en zet apart.
  3. Doe de suiker met 2 kopjes water in een middelgrote steelpan. Breng op hoog vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  4. Giet het geheel vervolgens over in een grote kom. Voeg de chocolade en de boter toe en laat staan, roer af en toe tot het gesmolten en iets afgekoeld is.
  5. Roer de vanille-extract door het mengsel.
  6. Klop de eieren met een elektrische mixer op middelmatige snelheid door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is.
  7. Voeg de droge ingrediënten in één keer toe en klop op de middelste stand tot een gladde massa.
  8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de voorbereide bakvormen en bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar, of tot de bovenkant terugveert als licht gedrukt en een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
  9. Koel de cakes in de bakvormen voor ongeveer 25 minuten, keer dan op een rooster om ze volledig af te laten koelen.

Glazuur

  1. Breng in een middelgrote steelpan op matig vuur de room en suiker aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en laat onder af en toe roeren de vloeistof lichtjes inkoken, in ongeveer 6 minuten.
  3. Giet het mengsel in een kom en voeg de chocolade, boter, vanille en zout toe. Laat het mengsel staan, en roer af en toe, tot de chocolade en de boter gesmolten zijn.
  4. Zet de kom in een grotere kom met ijswater.
  5. Klop met behulp van een elektrische mixer op middelmatige snelheid het glazuur in ongeveer 5 minuten, waarbij je de zijkanten van de kom met een rubberen spatel af en toe afschraapt, tot een dik en glanzend mengsel. Gebruik het glazuur direct.

Taart afmaken

  1. Leg een cake op de kop, op een serveerschaal.
  2. Verspreid met behulp van een metalen spatel, een derde van de chocolade glazuur gelijkmatig over de cake.
  3. Leg de 2e cake er boven op en bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de overgebleven glazuur.

Chocolade taarten

Voorgestelde recepten