ONS RECEPT
Nutella Chocoladetaart
Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 200 g zachte boter
- 200 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 200 g Nutella
Voor de Nutella-glazuur:
- 150 g Nutella
- 50 ml slagroom
- 50 g gehakte hazelnoten (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm van ca. 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Deeg bereiden: Meng de bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een kom. In een andere kom, klop de boter en suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed. Voeg de Nutella toe en mix tot een glad mengsel.
- Samenvoegen: Voeg afwisselend de droge ingrediënten en melk toe aan het beslag, begin en eindig met de droge ingrediënten. Mix kort tot het beslag glad is.
- Bakken: Giet het beslag in de bakvorm en bak 35-40 minuten of tot een tandenstoker schoon uit het midden komt. Laat de taart volledig afkoelen.
- Nutella-glazuur maken: Verwarm de Nutella en slagroom samen in een pan op laag vuur tot ze goed gemengd zijn. Laat even afkoelen.
- Opbouwen: Snijd de taart horizontaal doormidden, besmeer met een deel van het glazuur en leg de bovenste laag erop. Smeer de rest van het glazuur over de bovenkant en zijkanten. Garneer met gehakte hazelnoten voor extra crunch.