Amrikaanse chocoladetaart recept



Deze Amerikaanse chocoladetaart is perfect geschikt voor tijdens zwoele zomerdagen. Hij is niet te zwaar omdat deze Amerikaanse chocoladetaart niet is afgestreken met glazuur of botercrème. De bourbon in deze Amerikaanse chocoladetaart geeft nét dat beetje extra smaak. Lekker voor bij de koffie of thee en leuk voor een feestje.

Ingrediënten

  • Pure chocolade - 85 gram
  • Cacao - 43 gram
  • Eigelen - 2
  • Bloem - 23 gram
  • Suiker - 200 gram
  • Pecannoten - 28 gram
  • Kokend heet water - 118 milliliter
  • Eiwitten - 4
  • Wijnsteenpoeder - ¼ theelepel
  • Bourbon - 1 eetlepel
  • Poedersuiker - 3 theelepels
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Baktijd : 35 minuten
  • Porties : 8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C en vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm lichtjes in.
  2. Plaats de pecannoten in een foodprocessor of blender en maal de pecannoten fijn tot poeder, en zet apart.
  3. Doe de chocolade, cacao en ¾ van de suiker (ongeveer 149 gram) in een grote kom.
  4. Voeg het kokende water toe en klop met een garde tot de chocolade geheel gesmolten is.
  5. Klop de eigelen en de bourbon erdoor en zet apart.
  6. In een andere kom, van middelmatige grootte, doe je de eiwitten en het wijsteenzuur.
  7. Klop met een mixer op middelmatige snelheid, tot er zachte pieken vormen.
  8. Voeg de resterende suiker geleidelijk aan toe en klop het mengsel op hoge snelheid tot er stijve pieken gevormd worden.
  9. Vouw met behulp van een spatel een kwart van de stijfgeslagen eiwitten door het chocolademengsel.
  10. Vouw vervolgens het resterende eiwit door het mengsel.
  11. Breng het beslag over naar de voorbereide springvorm en strijk de bovenkant eventueel glad.
  12. Bak de taart in 30 tot 35 minuten gaar of wanneer een satéprikker met een paar kruimels uit het midden van de taart komt.
  13. Laat de taart in de springvorm op een rek afkoelen.
  14. De taart zal tijdens het koelen ineen zakken en de korst op de bovenkant van de taart zal barsten.
  15. Verwijder de taart van de springvorm en bestuif de bovenkant van de taart met de poedersuiker.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders