Chocolade kokos taart
Chocolade met kokos is voor velen een geliefde combinatie. Deze chocolade kokos taart bestaat uit twee
lagen heerlijke zachte chocolade-kokos cake, gevuld en afgestreken met een klassieke botercrème. Laat
na het bereiden de chocolade kokos taart in de koelkast even uitharden, zodat wanneer je de chocolade
kokos taart aansnijd de een mooie stevige buitenkant heeft.
Ingrediënten
Taart:
- Boter, op kamertemperatuur + extra voor het invetten van de springvorm - 125 gram
- Fijne kristalsuiker - 220 gram
- Zelfrijzend bakmeel - 192 gram
- Geraspte kokos - 120 gram
- Kokos essence - ½ theelepel
- 2 eieren
- Cacao - 32 gram
- Melk - 1 kopje
- Geklopte slagroom, om te serveren
Chocolade botercrème:
- Pure chocolade, in stukjes - 200 gram
- Boter, in stukjes - 200 gram
- Bereidingstijd : 1 uur 10 minuten
- Baktijd : 55 minuten
- Porties : 10
Bereidingswijze
Taart:
- Zet de oven alvast op 180 ° C. Vet een 6,5 cm diep en 20cm ronde springvorm in. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de boter, suiker en kokos essentie met een elektrische mixer luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix na elke keer het ei goed door het beslag.
- Zeef de helft van de bloem en de helft van de cacao boven het botermengsel. Voeg de helft van de kokos toe en roer dit door het mengsel.
Voeg de helft van de melk toe en roer dit erdoor. Herhaal dit met de rest van de bloem, cacao, kokos en melk. Schep het beslag dan in de
voorbereide springvorm. Strijk bovenkant glad met een spatel. Bak gedurende 55 minuten of tot een satéprikker schoon uit het midden
komt. Laat het gedurende 10 minuten in de springvorm rusten. Verwijder de cake uit de springvorm en laat het
verder afkoelen.
- Maak Chocolade botercrème: Doe de boter en chocolade in een glazen of aardewerken kom boven een steelpan met sudderend water. Roer tot een gladde massa en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop het mengsel met een houten lepel tot het dikke en smeerbaar massa geworden is.
- Snijd met behulp van een gekarteld mes de cake in twee lagen. Plaats een cake laag op een taartbord en verspreid met een spatel een derde van botercrème over de cake. Plaats de tweede laag cake op de botercrème laag en verspreid de resterende botercrème over bovenkant en zijkant van de taart. Plaats de taart in de koelkast om uit te harden. Serveer met slagroom.