Chocolade lava cakes
Chocolade lava cake is een ware klassieker onder de desserts. Wanneer je Chocolade lava cakes met een bolletje ijs presenteert, maak je er helemaal een feestje van. Dit recept voor
chocolade lava cakes zal daarom dé perfecte afsluiter voor jouw etentje zijn.
Ingrediënten
- Bitterzoete chocolade (65%), gehakt - 170 gram
- Boter + extra voor het invetten van de vormpjes - 170 gram
- Eieren (L) - 3
- Eidooiers (L) - 3
- Cacao - 3 eetlepels
- Suiker - 350 gram
- Bloem - 31 gram
- Suiker - 2 eetlepels
- Poedersuiker, om te bestuiven - 2 eetlepels
- Bereidingstijd : 30 minuten
- Baktijd : 13 tot 14 minuten
- Beoordeling 2.78 Sterren - based on 9 review(s)
- Porties : 4
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 230 °C.
- Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
- Zet daar bovenop een hittebestendige kom en smelt daarin de chocolade en de boter.
- Vet ondertussen 4 bakvormpjes met een doorsnede van 67 mm en een hoogte van 39 mm in, bestuif ze met 2 eetlepels cacao en klop de overtollige cacao uit de vormpjes.
- Plaats de bakvormpjes op een bakplaat en zet apart.
- Haal het chocolademengsel van de pan met kokend water en laat het lichtjes afkoelen.
- Klop de eieren, eidooiers en de suiker in een middelgrote kom.
- Voeg het chocolade mengsel aan het eimengsel toe en roer door.
- Voeg de bloem en de resterende cacao toe en roer het geheel even vluchtig door.
- Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak de cakes tot ze stevig zijn, maar nog zacht van binnen, in ongeveer 13 tot 14 minuten.
- Haal de chocolade lava cakes uit de oven en laat ze op een rooster 1 minuut afkoelen.
- Om de chocolade lava cakes uit de bakvormpjes te halen, keer je de vormpjes op 4 borden.
- Bestuif de cakes met poedersuiker en serveer.
Tip: Om een super feestelijk dessert te maken, serveer je de chocolade-lava cakes met een bolletje vanille-ijs en een bolletje aardbeienijs. Strooi er wat
amandelvlokken over en besprenkel met wat chocoladesaus.