Chocoladetaart met rozijnen



Deze chocoladetaart met rozijnen is heerlijk voor ’s middags bij een kopje thee of koffie. De smaak van de chocoladetaart met rozijnen is heerlijk en doet een beetje denken aan de chocorozijnen uit mijn jeugd. De splinters van witte chocolade zorgen voor een mooie finishing touch.

Ingrediënten

  • Boter - 115 gram
  • Bruine basterd suiker - 200 gram
  • Rozijnen - 280 gram
  • Zelfrijzend bakmeel - 200 gram
  • Melk - 250 milliliter
  • Cacao - 50 gram
  • Ei - 1
  • Slagroom - 45 milliliter
  • Pure chocolade in stukjes - 100 gram

Decoratie

  • Witte chocolade - 30 gram
  • Aantal rozijnen
  • Bereidingstijd : 40 minuten
  • Baktijd : 60 minuten
  • Porties : 8 tot 10

Bereidingswijze

Taart

  1. Warm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van en bakvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier en zet apart.
  2. Doe de melk, boter, cacao, rozijnen en suiker in een pan en breng het al roerend aan de kook.
  3. Als het mengsel eenmaal kookt, zet je het vuur uit en laat je het 15 minuten afkoelen.
  4. Meng de bloem, dan de eieren, gevolgd door de helft van de chocolade door het mengsel.
  5. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar, tot de bovenkant van de taart stevig aanvoelt.
  6. Laat de taart in de bakvorm op een rek afkoelen.

Glazuur:

  1. Doe de resterende chocolade samen met de slagroom in een pan.
  2. Verwarm de pan zachtjes tot de chocolade in de slagroom gesmolten is en het is zijn geheel een glad mengsel geworden is.
  3. Smeer het glazuur over de bovenkant van de taart uit.

Decoreren:

  1. Snij de witte chocolade in splinters en verstrooi deze samen met de rozijnen over de taart.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders