Duitse Chocoladetaart



Deze traditionele overheerlijke Duitse chocoladetaart bestaat uit 2 lagen zachte chocolade cake met daartussen een heerlijke kokosglazuur met pecannoten. Deze Duitse chocoladetaart wordt aan de zijkanten niet afgestreken met glazuur, zodat alle lagen met hun vulling zichtbaar blijven.

Ingrediënten

Voor het cakebeslag:

  • Zoete bakchocolade, in stukken gebroken - 113 gram
  • Bloem, gezeefd - 310 gram
  • Eieren, gescheiden in 4 eierdooiers en 4 eiwitten - 4
  • Zout - 3 gram
  • Boter, op kamertemperatuur - 225 gram
  • Kokend water - 120 ml
  • Witte suiker - 400 gram
  • Vanille extract - 1 theelepel
  • Bakpoeder - 5 gram

Voor het glazuur:

  • Gecondenseerde melk - 235 ml
  • Gehakte pecannoten - 110 gram
  • Eierdooiers - 3
  • Suiker - 200 gram
  • Boter - 55 gram
  • Gezoete kokosvlokken - 100 gram
  • Vanille extract - 1 theelepel
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Baktijd : 50 minuten
  • Porties : 12

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet en bloem twee bakvormen van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
  2. Leg de stukjes chocolade in het kokende water en roer tot de chocolade gesmolten is en zet apart om af te koelen. Doe de zachte boter en de suiker in een grote beslagkom en mix dit met een elektrische mixer tot het geheel licht en luchtig is. Roer 4 eierdooiers één voor één rustig door het boter-suiker mengsel heen. Mix goed na elke toevoeging van de eierdooier. Voeg 1 theelepel vanille extract en het chocolade-water mengsel toe en mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom. Meng het bloemmengsel met de vloeibare ingrediënten, afgewisseld met de karnemelk in 3 à 4 toevoegingen en mix in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.
  4. Klop de eiwitten in een metalen of glazen kom tot stijve pieken gevormd worden wanneer de mixer recht omhoog getild wordt. Spatel het geslagen eiwit in het beslag. Giet het dan in de voorbereide bakvormen.
  5. Doe de bakvormen in de oven en bak de cakes in 35 tot 40 minuten tot ze licht bruin zijn en een satéprikker schoon uit het midden van komt. Laat de cakes in de bakvormen afkoelen voor je ze eruit haalt.
  6. Om glazuur te maken; giet de gecondenseerde melk in een grote pan en meng er de suiker, eierdooiers, boter, en vanille-extract door. Zet het vuur middelhoog en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook en kook het in ongeveer 12 minuten tot het dik wordt. Haal het mengsel van het vuur en meng er de kokosvlokken en gehakte pecannoten door. Blijf het geheel roeren tot het afgekoeld en smeerbaar is.
  7. Breng op elke cake laag een flinke laag van het kokosglazuur aan en stapel ze op elkaar tot je 3 lagen op elkaar hebt. Strijk de bovenste laag af met het kokosglazuur en garneer met de pecannoten.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders