Gezonde chocoladetaart met pecannoten, dadels en vijgen



Wist je dat een chocoladetaart helemaal niet ongezond hoeft te zijn? Deze chocoladetaart met onder andere pecannoten, dadels en vijgen bewijst het. Er zijn een flink aantal ingrediënten nodig om de gezonde chocoladetaart te maken, maar ik beloof je dat het jouw tijd waard zal zijn. De combinatie van ingrediënten maakt de chocoladetaart tot een ware smaaksensatie en de zoete smaak van chocolade zal niet verloren gaan. Hazelnoot wordt gebruikt voor de bodem en een mix van noten, dadels en vijgen voor de vulling. De bovenkant van de taart bestaat uit onder andere kokosolie en agavesiroop. Klinkt al super gezond hè? Check hieronder welke ingrediënten je precies nodig hebt en je kunt direct aan de slag!

Ingrediënten

Bodem

  • Cacaoboter - 50 gram
  • Hazelnoten - 150 gram
  • Honing - 2 eetlepels
  • Cacaopoeder - 1 eetlepel

Vulling

  • Dadels - 150 gram
  • Vijgen - 150 gram
  • Pecannoten - 300 gram
  • Honing - 2 eetlepels
  • Cacaopoeder - 2 eetlepels
  • Vanille extract

Topping

  • Kokosolie - 200 ml
  • Cacaopoeder - 120 gram
  • Agavesiroop - 2 eetlepels
  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Baktijd : 04h 00min
  • Beoordeling 3.63 Sterren - based on 8 review(s)
  • Porties : 8

Bereidingswijze

  1. We starten met het maken van de bodem. Laat de cacaoboter langzaam smelten, via de methode ‘au bain-marie’. Maal de 150 gram hazelnoten fijn.
  2. Voeg cacaopoeder en honing toe.
  3. Is de cacaoboter gesmolten? Dan kun je alle ingrediënten voor de bodem mengen.
  4. Vul een springvorm met bakpapier en verspreid het mengsel over de bodem van de vorm.
  5. Maal de pecannoten helemaal fijn, zoal je dat ook al met de hazelnoten gedaan hebt. Doe hetzelfde met de vijgen en dadels.
  6. Voeg het cacaopoeder, de honing en vanille (vers of als extract). Mix alle ingrediënten en zorg dat er een massa ontstaat, doe dit met je handen. Laat het mengsel ongeveer 3 uur in de koelkast staan.
  7. Nu is het tijd voor de topping! Laat de kokosolie smelten via de methode ‘au bain marie’.
  8. Voeg cacaopoeder en agavesiroop toe, laat deze mix ongeveer 20 minuten afkoelen, nadat deze is verwarmd en giet het over de chocoladetaart heen. Laat de chocoladetaart uitharden, vanaf dat moment kun je de taart eten. Geniet ervan!

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders