ONS RECEPT
Glutenvrije chocoladetaart
Beschrijving
Dit recept voor glutenvrije chocoladetaart is zeker het proberen waard. De smaak is heerlijk en de taart is lekker smeuïg. De bereiding van deze glutenvrije chocoladetaart is zeer eenvoudig en kost je ook nog eens weinig tijd. Serveer de glutenvrije chocoladetaart als dessert met een bolletje ijs of maak er een feesttaart van door hem af te strijken met botercrème of te bedekken en versieren met fondant.
Ingrediënten
- Boter – 125 gram
- Eieren, licht geklopt – 2
- Warme melk – 250 milliliter
- Cacao – 45 gram
- Baking soda – 1 theelepel
- Vanille-extract – 1 theelepel
- Poedersuiker – 40 gram
- Suiker – 100 gram
- Glutenvrij zelfrijzend bakmeel – 165 gram
- Bereidingstijd : 25 minuten
- Baktijd : 35 minuten
- Beoordeling 3 Sterren – based on 3 review(s)
- Porties : 8
Bereidingswijze
- Zet de oven alvast aan op 180°C.
- Vet een bakvorm met een doorsnede van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
- Klop in een grote kom de suiker, boter en poedersuiker met een elektrische mixer tot het mengsel luchtig is en een romige kleur heeft.
- Giet de geklopte eieren beetje voor beetje in het botermengsel en klop na elke toevoeging goed door.
- Voeg het extract van de vanille toe en klop goed door.
- Vouw met behulp van een spatel het gezeefde glutenvrij zelfrijzend bakmeel, cacao en baking soda afgewisseld door de warme melk door het mengsel.
- Roer het tot de ingrediënten net gemengd zijn, tot het mengsel bijna glad is.
- Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart in 35 minuten gaar of totdat een satéprikker schoon uit het midden van de taart komt.
- Haal de taart uit de oven en laat de taart 15 minuten in de bakvorm rusten.
- Haal de taart uit de bakvorm en laat hem verder afkoelen op een taartrek.
- Serveer de taart au naturel of bestuif met cacao of poedersuiker of bestrijk de taart met chocolade botercrème.