Luchtige chocoladetaart



Wil je graag een luchtige chocoladetaart maken? Dit kun je heel goed zelf maken en het is nog leuk om te doen ook! Het valt onder de categorie nagerechten en zoveel bereidingstijd is er niet nodig om een lekkere luchtige chocoladetaart om tafel te zetten. Zorg er daarom voor dat je ons recept door gaat nemen en dan kun je zelf een heerlijke luchtige chocoladetaart presenteren aan je gasten!

Je hebt ook hulpmiddelen nodig als je een luchtige chocoladetaart gaat maken. Daar heb je een oven, deegkom, garde en een taartrooster nodig.

Voorbereidingen voor de luchtige chocoladetaart

Voordat je de luchtige chocoladetaart gaat maken zijn er nog een aantal voorbereidingen om te treffen. Je gaat namelijk eerst de eieren splitsen en dan klop je de dooiers met de melk en de helft van de suiker. Daarbij neem je ook nog de vanillesuiker en dan zorg je voor een dik en schuimend beslag. Dan klop je de eiwitten met de rest van de suiker dik en taai. Schep dit vervolgens door het dooiermengsel. Dan neem je het zelfrijzend bakmeel en de maïzena en deze schep je er ook doorheen. Dan beboter je de springvorm van 20 cm doorsnee en deze bestuif je met poedersuiker. Vervolgens doe je het beslag er in en dan schuif je de vorm in een voorverwarmde oven van 175 graden, stand 3. Dan bak je de taart in ongeveer 50 minuten gaar en lichtbruin. De taart is gaar als je er met een droge naald in kunt het prikken en wanneer deze er ook weer droog uitkomt. Let goed op want je gaat de taarten op het taartrooster af laten koelen.

Ingrediënten

  • Eieren - 2 stuks
  • Melk - 2 eetlepels
  • Witte basterdsuiker - 90 gram
  • Vanillesuiker - 1 zakje
  • Zelfrijzend bakmeel - 75 gram
  • Maïzena - 50 gram
  • Boter-poedersuiker
  • Slagroom - 1 liter
  • Suiker - 4 eetlepels
  • Cacao - 2 eetlepels
  • Witte gelatine - 2 blaadjes
  • Cranberrycompote - 3 eetlepels
  • Geschaafde amandelen - 40 gram
  • Chocoladeblaadjes
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Baktijd: 01h 30min
  • Beoordeling 2.69 Sterren - based on 36 review(s)
  • Porties: 8

Bereidingswijze

Bereidingswijze van de luchtige chocoladetaart.

  1. Je snijdt de taart in drie plakken.
  2. Klop vervolgens de slagroom stijf met de suiker, verdeel het nu in drie porties.
  3. Dan meng je door een portie de cacao en daarmee bestrijk je de onderste plak.
  4. Daar leg je dan de tweede plak bovenop.
  5. Dan week je de gelatine in ruim koud water voor ongeveer een kwartier.
  6. Dan los je de goed uitgeknepen gelatine op in zeer weinig water. Dit laat je dan weer afkoelen.
  7. Dan meng je de gelatine door de helft van de rest van de slagroom. Meng hier vervolgens de compote door.
  8. Daar bestrijk je dan de tweede plak mee daar leg je dan de derde plak op.
  9. Vervolgens bestrijk je de zijkanten met room en dan druk je de geschaafde amandelen hier in.
  10. Dan bestrijk je de bovenkant met room en deze geef je mooie rozetten slagroom.
  11. In iedere rozet druk je een chocolade blaadje.

Krijg je ook al zin om de zelfgemaakte luchtige chocoladetaart op te eten? Dan wordt het tijd om alles klaar te zetten en snel te beginnen met je voorbereidingen voor de luchtige chocoladetaart. Het is namelijk niet zoveel werk en het is heerlijk om klaar te maken. Geniet maar eens van de smaak en de geur als je de luchtige chocoladetaart maakt.

Serveertips voor de luchtige chocoladetaart

Je kunt de luchtige chocoladetaart serveren met een lekker kopje koffie met een slagroomtoefje. Je gasten zullen lekker smullen van deze luchtige chocoladetaart.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders