Pure Chocoladetaart



De eenvoudigste recepten zijn vaak de beste, dat bewijst deze pure chocoladetaart met pure chocolade. Ze is niet overdreven zoet maar combineert de licht bittere smaak van pure chocolade perfect met de juiste hoeveelheid suiker zodat iedereen deze lekkernij wel zal kunnen smaken op je volgende feestje!

Ingrediënten

Biscuit:

  • Boter, voor het invetten van de springvorm
  • Cacao - 31 gram
  • Eidooiers - 6
  • Hele eieren - 4
  • Tarwe meel - 75 gram
  • Patent bloem, gezeefd - 170 gram
  • Suiker - 200 gram
  • Melkchocolade krullen, voor garnering
  • Pure chocoladehagelslag, voor garnering
  • Geglaceerde kersen, voor garnering

Vulling:

  • Kirsch - 2 eetlepels plus 4 eetlepels
  • Slagroom - 470 ml
  • Snufje geraspte citroenschil
  • Pot kersen, uitgelekt - 1
  • Gesmolten melkchocolade, voor de eerste laag - 60 ml
  • Suiker - 1 ½ eetlepel plus 2 eetlepels
  • Kaneel - snufje
  • Vanillesuiker of gewone suiker - 1 eetlepel
  • Vanille-extract - 1 theelepel
  • Siroop, recept volgt - 104 ml

Siroop

  • Koud water - 375 ml
  • Suiker - 150 gram
  • Kirsch - 5 eetlepels

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een springvorm van 24cm in en beleg de bodem met bakpapier. Vet vervolgens het bakpapier in en zet de springvorm apart.
  • Zet een pan met een laag water op het vuur en maakt dit warm. Plaats hierop een kom met de eierdooiers, eieren en suiker en klop deze tot het mengsel een temperatuur van 48 graden heeft bereikt. Haal de kom van het vuur en blijf het mengsel kloppen totdat de consistentie dik en luchtig is. Het mengsel moet ongeveer 4 tot 5 keer in omvang toenemen en moet bleek van kleur zijn.
  • Spatel de gezeefde bloem, tarwemeel en cacaopoeder door het mengsel, giet het in de voorbereide springvorm en strijk voorzichtig met een rubberen spatel glad. Bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar of tot een satéprikker schoon uit het midden van het biscuit komt. Keer het biscuit op een rooster en snijd een aantal openingen in het bakpapier, zodat de stoom kan verdampen. Laat gedurende 24 uur het omgekeerde biscuit met rust.
  • Meng 2 eetlepels kirsch, 1 ½ eetlepel suiker en de maïzena in een kleine kom. Voeg een snufje kaneel en het snufje citroenschil toe en roer door het mengsel heen. Breng in een kleine steelpan de resterende 4 eetlepels Kirsch. Verlaag het vuur tot middelhoog, voeg het suikermengsel toe en roer het geheel. Voeg de kersen toe, roer en verwarm het geheel goed door. Haal van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen.
  • Snijd het biscuit in 3 lagen. Spreid de gesmolten melkchocolade gelijkmatig over de onderste laag, en zet deze in de koelkast om af te koelen licht uit te harden. Maak ondertussen de slagroom en de siroop.
  • Klop de slagroom, de resterende 2 eetlepels suiker en vanillesuiker. Als je niet de beschikking over vanillesuiker hebt, kan je in plaats daarvan 1 eetlepel suiker met een theelepel vanille-extract gebruiken. Begin eerst langzaam met het kloppen van de slagroom en voer vervolgens het tempo op. Hierdoor zal je een mooie luchtige slagroom krijgen. Blijf kloppen tot je een mooi licht en luchtig geheel hebt bereikt.
  • Doe voor de siroop het water en de suiker in een kleine steelpan, roer het continue en zet het zachtjes op kokend. Wanneer het mengsel kookt en de suiker volledig is opgelost, haal het dan van het vuur en als je dan de Kirsch toevoegt en roer dit door de siroop.
  • Haal de met chocolade bedekt basis laag uit de koelkast en bestrijk met de siroop. Spreid ongeveer de helft van het vulling mengsel en vervolgens een kwart van de opgeklopte slagroom over de eerste laag. Herhaal dit voor elke laag. Plaats de derde biscuit laag bovenop, strijk het in met de siroop en bedek met de slagroom. Verdeel de resterende slagroom rond de zijkant van de taart en garneer de zijkant met de hagelslag. Versier de bovenkant van de taart met de chocolade krullen en de extra kersen.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders