ONS RECEPT

Vegan Chocoladetaart

Chocolate cake

Beschrijving

Een smaakvolle en smeuïge chocoladetaart zonder dierlijke producten, gemaakt met plantaardige melk en kokosolie.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 g suiker
  • 100 ml kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml plantaardige melk (amandel, soja of haver)

Voor de vegan ganache:

  • 200 g pure chocolade, gehakt
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm van 23 cm in.
  2. Taartbeslag maken:
    • Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker.
    • Voeg kokosolie, vanille-extract en plantaardige melk toe en meng tot een glad beslag.
    • Bak 30-35 minuten en laat afkoelen.
  3. Ganache maken: Smelt chocolade met kokosmelk en giet over de taart.

Tip: Garneer met bessen voor een frisse touch.

Chocolade taarten

Voorgestelde recepten