ONS RECEPT
Vegan Chocoladetaart
Beschrijving
Een smaakvolle en smeuïge chocoladetaart zonder dierlijke producten, gemaakt met plantaardige melk en kokosolie.
Ingrediënten
Voor de taart:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 g suiker
- 100 ml kokosolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml plantaardige melk (amandel, soja of haver)
Voor de vegan ganache:
- 200 g pure chocolade, gehakt
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm van 23 cm in.
- Taartbeslag maken:
- Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en suiker.
- Voeg kokosolie, vanille-extract en plantaardige melk toe en meng tot een glad beslag.
- Bak 30-35 minuten en laat afkoelen.
- Ganache maken: Smelt chocolade met kokosmelk en giet over de taart.
Tip: Garneer met bessen voor een frisse touch.