Chocoladetaart

Hoewel er weinig mensen zullen zijn die niet tenminste één variant van chocoladetaart lekker vinden zijn er tegelijk ook heel veel mensen die zo goed als nooit chocoladetaart eten omdat ze denken dat dit één van de meest ongezonde taarten is die je kan kiezen. Daarbij denken ze dan aan al die suiker, room en boter die zo typisch is voor dit soort chocoladetaart. Maar chocoladetaart verdient die slechte naam eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er gezonde en minder gezonde variëteiten maar over het algemeen is een chocoladetaart niet ongezonder dan een vruchtentaart.

Elke chocoladetaart is anders

Zoals je misschien al gemerkt hebt als je even hebt rondgekeken op deze site zijn er echt honderden verschillende chocoladetaart variëteiten. Er zijn taarten die heel romig zijn en meestal dus nogal vetrijk en zwaar. Maar je kan ook hele lichte geklopte room gebruiken voor je chocoladetaart en op die manier hoeft ze helemaal niet zoveel calorieën te bevatten. Tegenwoordig zijn de zware desserts trouwens een beetje uit de mode (iedereen let op z’n lijn dezer dagen zo lijkt het wel) dus een lekker lichte chocoladetaart valt bij heel veel mensen goed in de smaak.

Maar al die suiker in chocoladetaart dan?

Het suikergehalte van je chocoladetaart hangt erg af van welke soort chocolade je als basis gebruikt. Hoe donkerder de chocolade hoe minder suiker deze bevat. Een chocoladetaart met erg donkere chocolade smaakt misschien een beetje bitter maar is dus wel gezonder. Bovendien kan je deze bittere smaak camoufleren door bijvoorbeeld aardbeien toe te voegen, wat je chocoladetaart meteen nog gezonder maakt!
Ga je een witte chocoladetaart bakken? Dan heb je inderdaad een heel suikerrijk dessert als resultaat. Maar het is toch niet alsof je elke dag dit soort taarten eet? Eén keertje per maand zondigen tegen je dieet maakt dat je het gemakkelijker zal volhouden dus voel je vooral niet te schuldig en geniet ervan!

Zelfgebakken chocoladetaart: beter én lekkerder dan taart uit de winkel!

Heel veel mensen kopen hun chocoladetaart tegenwoordig niet meer bij de bakker of patissier maar in de supermarkt. En toegegeven, deze zijn vaak bijzonder goedkoop. Maar is de kwaliteit ook zo geweldig? Wil je een echte verse chocoladetaart? Dan moet je ze ofwel bij de bakker halen of ze gewoon zelf maken. En voor dat laatste vind je hier alle tips en informatie die je nodig hebt!

Advertenties

Willekeurige recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders