Amrikaanse chocoladetaart met glazuur



Deze variant op Amerikaanse chocoladetaart ziet er dankzij het blinkende glazuur nog lekkerder uit. Het recept is bovendien erg eenvoudig en relatief snel klaar. We geven je het recept voor 8 tot 10 personen dus als je een feestje organiseert is dit het perfecte dessert! Bak nu zelf deze overheerlijke Amerikaanse chocoladetaart met glazuur.

Ingrediënten

Taart:

  • Boter, gesmolten - 75 gram
  • Water, warm - 240 milliliter
  • Suiker - 200 gram
  • Ongezoete cacao - 25 gram
  • Bloem - 195 gram
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Zout - ¼ theelepel
  • Baking soda - ¾ theelepel
  • Citroensap - 1 theelepel
  • Vanille-extract
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Baktijd : 30 minuten
  • Porties : 8 tot 10

Bereidingswijze

Taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. In een niet ingevette springvorm met een doorsnede van 20 cm meng je de suiker, bloem, gezeefde cacao, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Voeg de gesmolten boter, citroensap, vanille-extract en water toe en mix met een vork de ingrediënten goed door elkaar.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar, of wanneer een satéprikker schoen uit het midden van de taart komt.
  5. Haal de taart uit de oven en laat de taart in de springvorm op een rek afkoelen.

Glazuur

  1. Doe de slagroom, stukjes chocolade en boter in een hittebestendige kom.
  2. Plaats de kom op een pan met een laag kokend water en smelt de chocolade al roerend tot je een glad mengsel krijgt.
  3. Haal de kom van de pan en laat het mengsel bij kamertemperatuur afkoelen tot het een consistentie heeft die je gemakkelijk kan uitgieten.
  4. Giet het glazuur over de taart en laat de taart staan tot het glazuur is uitgehard.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders