Chocolade granaatappel taart



Chocolade gaat goed samen met verschillende soorten fruit. Deze chocolade granaatappeltaart is een verrassend lekkere combinatie. De chocolade granaatappel taart is heerlijk zacht en luchtig en ziet er geweldig uit. De granaatappelpitjes kan je natuurlijk ook vervangen voor je eigen favoriete fruit. Heerlijk als dessert of voor bij de koffie of thee en ideaal voor een feestje.

Ingrediënten

Taart

  • Pure chocolade, in stukjes - 250 gram
  • Lichte muscovado suiker - 225 gram
  • Boter + extra om in te vetten - 225 gram
  • Eieren (L) - 5
  • Gemalen amandelen - 85 gram
  • Bloem - 50 gram + 1 eetlepel extra

Topping

  • Pure chocolade, in stukjes - 100 gram
  • Slagroom - 150 milliliter
  • Poedersuiker, gezeefd - 1 eetlepel
  • Granaatappelpitjes - Handvol
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Baktijd : 40 minuten
  • Porties : 10 tot 12

Bereidingswijze

Taart

  1. Vet een springvorm met een doorsnede van 23 cm goed in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
  3. Doe de chocolade en de boter in een kom van gemiddelde grootte en smelt deze langzaam, boven een pan met kokend water of in de magnetron.
  4. Roer het geheel tot een gladde massa en zet apart.
  5. Breek de eieren en voeg de suiker toe.
  6. Klop met een elektrische mixer de suiker en de eieren in ongeveer 5 tot 8 minuten tot een dikke mousse achtige massa en het volume verdubbeld is.
  7. Giet het chocolademengsel bij het geklopte suikermengsel en spatel het met een grote lepel door elkaar tot het geheel weer een chocoladekleur krijgt.
  8. Doe dit vooral langzaam, zodat de lucht die je erin hebt geklopt behouden blijft.
  9. Zeef vervolgens de amandelen, de bloem en ¼ theelepel zout boven het mengsel en dan spatel je door het mengsel tot de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  10. Giet het beslag langzaam in de bakvorm en schraap met behulp van een spatel het laatste beetje beslag uit de kom.
  11. Plaats de vorm in de oven en dan bak je de cake in 30 tot 35 minuten gaar, of tot de taart flink gerezen is en de bovenkant van de taart stevig aanvoelt.
  12. Laat de taart in de bakvorm op een rek afkoelen. Tijdens het afkoelen kan de taart iets inzakken en aan de bovenkant barsten, dit is prima.

Topping

  1. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook.
  2. Doe de chocolade samen met de poedersuiker in een kom, giet de warme slagroom erover en laat voor het even staan.
  3. Roer het mengsel glad en laat het 10 minuten afkoelen.
  4. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en plaats hem op een taartbord of serveerschaal.
  5. Giet het chocoladeglazuur over het midden van de taart en verspreid het wat met een spatel, zodat het glazuur langs de zijkanten druipt.
  6. Laat de taart enkele minuten staan.
  7. Strooi vervolgens de granaatappelpitjes over de taart en laat de taart voor een paar uur koelen in een koelkast of serveer hem meteen.

Advertenties

Willekeurige recepten

Adverteerders